Αβοκαντίνα αλάδωτη ...a la takis!
![άλειμμα αβοκάντο](https://images.pexels.com/photos/3535380/pexels-photo-3535380.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=650&w=940)
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 ξερό κρεμμύδι, μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
- 3 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 1 μικρό λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- 50 γρ. καρύδια τριμμένα
- 2 κ. γλ. ταχίνι
- αλάτι
- λίγο πιπέρι καγιέν, πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση:
- Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μαζί με τα αβοκάντο, το κρεμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, τα πιπέρια, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το ταχίνι.
- Σερβίρεται με ζεστό ψωμί ολικής αλέσεως ή πίτες ή κριτσίνια.
Καλή Επιτυχία!
Έξτρα τιπς:
- Μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο για πιο βελούδινη υφή.
- Και μην ξεχνάτε, δεν πετάμε τα κουκούτσια του αβοκάντο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου