Μεγαλώστε εύκολα το δικό σας δέντρο Αβοκάντο χρησιμοποιώντας το κουκούτσι του! (Βίντεο βήμα-βήμα)


Στο βίντεο μπορείτε να δείτε αναλυτικές οδηγίες για να μεγαλώσετε το δικό σας δέντρο αβοκάντο χρησιμοποιώντας το κουκούτσι του καρπού. Παρακάτω τις γράφουμε και στα ελληνικά:

  1. Αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι από το αβοκάντο και το ξεπλένουμε καλά.
  2. Στη συνέχεια το ξεφλουδίζουμε, για να επιταχύνουμε τη διαδικασία ανάπτυξής του (το καφέ εξώφυλλό του θα φύγει εντελώς).
  3. Προσέχουμε να έχουμε τη μύτη του κουκουτσιού στραμμένη προς τα πάνω και το πιο πλατύ του μέρος προς τα κάτω (σαν αβγό) και το τρυπάμε με 3-4 οδοντογλυφίδες περιμετρικά, έτσι ώστε να μπορούμε να το στηρίξουμε σε ένα ποτήρι. Αποφεύγουμε να βάλουμε τις οδοντογλυφίδες στα σημεία που έχει ρωγμές το κουκούτσι.
  4. Τοποθετούμε το κουκούτσι με τις οδοντογλυφίδες σε ένα διάφανο, κατά προτίμηση, ποτήρι ή βάζο και γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα 2/3 του κουκουτσιού, περίπου.
  5. Βάζουμε το ποτήρι μας σε φωτεινό μέρος στο σπίτι και συμπληρώνουμε όποτε χρειάζεται νερό. Επίσης κάθε 1 βδομάδα μπορούμε να του αλλάζουμε το νερό του για να μην αναπτυχθούν μύκητες.
  6. Σιγά σιγά θα δούμε να ανοίγει το κουκούτσι μας και να βγαίνει ρίζα προς τα κάτω και κοτσάνι προς τα πάνω. Αυτό μπορεί να πάρει 2-4 βδομάδες περίπου.
  7. Μόλις οι ρίζες του μεγαλώσουν και αυξηθούν, μπορούμε να το μεταφέρουμε σε γλάστρα.
γλάστρες με φυτά αβοκάντο
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ