Σούπα αβγολέμονο - αχνιστή, εύκολη και γρήγορη!

Τι θα χρειαστείτε:
(για 4 μερίδες)
- 250γρ. ρύζι γλασέ/καρολίνα
- 3-4 κ.σ. βούτυρο
- 2 μικρά αβγά
- 1 μέτριο λεμόνι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι λίγο πάνω απ`τη μέση και βάζουμε να βράσει.
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε μια μικρή χούφτα αλάτι, το βούτυρο, πιπέρι και το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Βράζουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά μας και προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
- Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με την κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο απ`το ζουμί της σούπας στο μπολ με το αβγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη ή ένα πιρούνι. Μόλις το μείγμα μας έχει ζεσταθεί αρκετά, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατευόυμε και σκεπάζουμε για 5 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Έξτρα τιπς:
- Αν θέλετε, μπορείτε στην αρχή μαζί με τα άλλα υλικά, να προσθέσετε και έναν κύβο κότας (ή ό,τι άλλο προτιμάτε) και η σούπα σας θα γίνει σαν κοτόσουπα ...χωρίς πολύ κόπο!