Σούπα αβγολέμονο - αχνιστή, εύκολη και γρήγορη!

σούπα αβγολέμονο
Τι θα χρειαστείτε:

(για 4 μερίδες)

  • 250γρ. ρύζι γλασέ/καρολίνα
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μικρά αβγά
  • 1 μέτριο λεμόνι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι λίγο πάνω απ`τη μέση και βάζουμε να βράσει.
  2. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε μια μικρή χούφτα αλάτι, το βούτυρο, πιπέρι και το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  3. Βράζουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
  4. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά μας και προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
  5. Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με την κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο απ`το ζουμί της σούπας στο μπολ με το αβγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη ή ένα πιρούνι. Μόλις το μείγμα μας έχει ζεσταθεί αρκετά, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατευόυμε και σκεπάζουμε για 5 λεπτά.
Καλή όρεξη!
χυλωμένη σούπα αβγολέμονο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Έξτρα τιπς:

  • Αν θέλετε, μπορείτε στην αρχή μαζί με τα άλλα υλικά, να προσθέσετε και έναν κύβο κότας (ή ό,τι άλλο προτιμάτε) και η σούπα σας θα γίνει σαν κοτόσουπα ...χωρίς πολύ κόπο!

Παιδί μου, και εάν ακόμη δεν κατορθώσωμεν να εισέλθωμεν εις της γην της επαγγελίας, είναι προτιμώτερον εις ημάς να πέσουν τα μέλη μας εις την έρημον, παρά να επιστρέψωμεν εις τον τόπον της φοβεράς δουλείας, την Αίγυπτον. Γεροντικό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ