Vegan κρεμούλα βανίλια ή σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη!


βέγκαν κρεμούλες με γεύση βανίλια και σοκολάτα
Κρεμούλες βανίλια και σοκολάτα!


Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου ( ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα σας αρέσει, σόγιας, καρύδας, κλπ)
  • 5 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας
  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
βίγκαν σοκολατένια κρέμα
Κρεμούλα σοκολάτα

 Εκτέλεση

  1. Κρατάμε λίγο από το γάλα σε ένα μπολ και βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, μαζί με τη ζάχαρη καρύδας. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη κατά διαστήματα.
  2. Στο μεταξύ, προσθέτουμε στο μπολ με το γάλα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί όλο.
  3. Μόλις πάρει βράση το γάλα μας, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Το ξαναβάζουμε στο μάτι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει αρκετά.
  4. Βγάζουμε την κρέμα μας από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια ή/και το κακάο και ανακατεύουμε.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και απολαμβάνουμε την κρέμα ζεστή ή αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Έξτρα τιπς:

  • Οι κρεμούλες γίνονται κανονικά και με ζάχαρη, αλλά λιγότερη ποσότητα καθώς είναι ελαφρά πιο γλυκιά από τη ζάχαρη καρύδας.
  • Η ζάχαρη καρύδας θα δώσει ένα καραμελέ χρώμα (και γεύση) στις κρεμούλες, μη σας τρομάξει αυτή η διαφορά στο χρώμα με τις κλασικές συνταγές.
  • Αν θέλετε να μη σας κάνει κρούστα από πάνω η κρεμούλα, σκεπάζεται με διάφανη μεμβράνη με τρόπο που η μεμβράνη να ακουμπάει την επιφάνεια της κρέμας.
  • Προσωπικά, άδειασα σε μερικά μπολάκια κρέμα βανίλια και μετά πρόσθεσα λίγο κακάο για να κάνω και μερικά σοκολατένια.
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ