Vegan κρεμούλα βανίλια ή σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη!
![]() |
Κρεμούλες βανίλια και σοκολάτα! |
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου ( ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα σας αρέσει, σόγιας, καρύδας, κλπ)
- 5 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας
- 1 βανιλίνη ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
![]() |
Κρεμούλα σοκολάτα |
Εκτέλεση
- Κρατάμε λίγο από το γάλα σε ένα μπολ και βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, μαζί με τη ζάχαρη καρύδας. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη κατά διαστήματα.
- Στο μεταξύ, προσθέτουμε στο μπολ με το γάλα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί όλο.
- Μόλις πάρει βράση το γάλα μας, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Το ξαναβάζουμε στο μάτι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει αρκετά.
- Βγάζουμε την κρέμα μας από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια ή/και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και απολαμβάνουμε την κρέμα ζεστή ή αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Έξτρα τιπς:
- Οι κρεμούλες γίνονται κανονικά και με ζάχαρη, αλλά λιγότερη ποσότητα καθώς είναι ελαφρά πιο γλυκιά από τη ζάχαρη καρύδας.
- Η ζάχαρη καρύδας θα δώσει ένα καραμελέ χρώμα (και γεύση) στις κρεμούλες, μη σας τρομάξει αυτή η διαφορά στο χρώμα με τις κλασικές συνταγές.
- Αν θέλετε να μη σας κάνει κρούστα από πάνω η κρεμούλα, σκεπάζεται με διάφανη μεμβράνη με τρόπο που η μεμβράνη να ακουμπάει την επιφάνεια της κρέμας.
- Προσωπικά, άδειασα σε μερικά μπολάκια κρέμα βανίλια και μετά πρόσθεσα λίγο κακάο για να κάνω και μερικά σοκολατένια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου