Λευκή σάλτσα μανιταριών για ρύζι ή ζυμαρικά

ρύζι μπασμάτι με λευκή σάλτσα μανιαριών με κρέμα γάλακτος

Τι θα χρειαστείτε:

  • 200γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο λευκό κρασί

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
  4. Μόλις τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, σβήνουμε με μια γύρα λευκό κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα μας σε ρύζι basmati ή μακαρόνια.

Καλή όρεξη!

Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ