Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λευκή σάλτσα μανιταριών για ρύζι ή ζυμαρικά
Τι θα χρειαστείτε:
- 200γρ. μανιτάρια λευκά
- 1 κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο λευκό κρασί
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
- Μόλις τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, σβήνουμε με μια γύρα λευκό κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα μας σε ρύζι basmati ή μακαρόνια.
Καλή όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου