Αρωματικό ρύζι basmati

ρύζι μπασμάτι με κουρκουμά

Τι θα χρειαστείτε:

(για 4 μικρές μερίδες)

  • 200 γρ. ρύζι basmati
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο/βιτάμ/βούτυρο
  • 1/4 κ.γλ. κουρκουμά
  • 2 κούπες βραστό νερό ή ζωμό (περίπου 500ml)
  • 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά, αντί για τον ζωμό)
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε βραστό νερό διαλύουμε τον κύβο ή εναλλακτικά βράζουμε 2 κούπες νερό (συνολικά θα προσθέσουμε 2 κούπες σε κάθε περίπτωση).
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι/βιτάμ/βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους και τσιγαρίζουμε το ρύζι με τον κουρκουμά για 1-2 λεπτά, να γυαλίσει.
  3. Προσθέτουμε στο ρύζι το νερό ή τον ζωμό και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε λίγο και μισοκλείνουμε το καπάκι.
  4. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιεί σχεδόν τελείως τα υγρά του.
  5. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 5 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ