Αρωματικό ρύζι basmati
Τι θα χρειαστείτε:
(για 4 μικρές μερίδες)
- 200 γρ. ρύζι basmati
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο/βιτάμ/βούτυρο
- 1/4 κ.γλ. κουρκουμά
- 2 κούπες βραστό νερό ή ζωμό (περίπου 500ml)
- 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά, αντί για τον ζωμό)
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε βραστό νερό διαλύουμε τον κύβο ή εναλλακτικά βράζουμε 2 κούπες νερό (συνολικά θα προσθέσουμε 2 κούπες σε κάθε περίπτωση).
- Ζεσταίνουμε το λάδι/βιτάμ/βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους και τσιγαρίζουμε το ρύζι με τον κουρκουμά για 1-2 λεπτά, να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε στο ρύζι το νερό ή τον ζωμό και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε λίγο και μισοκλείνουμε το καπάκι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιεί σχεδόν τελείως τα υγρά του.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 5 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου