Μανιτάρια πλευρώτους στον φούρνο με μπαχαρικά

Τι θα χρειαστείτε:
- 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, αποξηραμένο κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Με βρεγμένα χέρια ή πετσέτα καθαρίζετε τα χώματα από τα μανιτάρια, βρέχοντάς τα όσο το δυνατόν λιγότερο.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200℃ στις αντιστάσεις.
- Με τα χέρια ή με μαχαίρι αν προτιμάτε, σκίστε τα μανιτάρια στη μέση κατά μήκος ή και στα τρία αν είναι πολύ μεγάλα και χοντρά και απλώστε τα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Προσθέστε το σκόρδο λιωμένο στην πρέσα ή σε φετούλες, αλάτι, πιπέρι, μπόλικη πάπρικα και αποξηραμένο κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε καλά με τα χέρια. Στο τέλος πρέπει να έχουν λαδωθεί καλά τα μανιτάρια και να έχει μείνει λίγο λαδάκι κάτω στο ταψί.
- Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή απολαύστε τα σαν συνοδευτικό σε κρεατικά.
Καλή όρεξη!
Έξτρα τιπς:
- Αν θέλετε για αλλαγή μπορείτε να τα δοκιμάσετε και με μουστάρδα.
- Με τα ίδια υλικά γίνονται εξίσου νόστιμα και στο τηγάνι, με 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.