Μανιτάρια πλευρώτους στον φούρνο με μπαχαρικά

μανιτάρια πλευρώτους στον φούρνο
Τι θα χρειαστείτε:
  • 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, αποξηραμένο κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  1. Με βρεγμένα χέρια ή πετσέτα καθαρίζετε τα χώματα από τα μανιτάρια, βρέχοντάς τα όσο το δυνατόν λιγότερο.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200℃ στις αντιστάσεις.
  3. Με τα χέρια ή με μαχαίρι αν προτιμάτε, σκίστε τα μανιτάρια στη μέση κατά μήκος ή και στα τρία αν είναι πολύ μεγάλα και χοντρά και απλώστε τα σε ένα μεγάλο ταψί.
  4. Προσθέστε το σκόρδο λιωμένο στην πρέσα ή σε φετούλες, αλάτι, πιπέρι, μπόλικη πάπρικα και αποξηραμένο κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
  5. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια. Στο τέλος πρέπει να έχουν λαδωθεί καλά τα μανιτάρια και να έχει μείνει λίγο λαδάκι κάτω στο ταψί.
  6. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή απολαύστε τα σαν συνοδευτικό σε κρεατικά.
Καλή όρεξη!

Έξτρα τιπς:

μανιτάρια πλευρώτους με μουστάρδα στον φούρνο

  • Αν θέλετε για αλλαγή μπορείτε να τα δοκιμάσετε και με μουστάρδα.
  • Με τα ίδια υλικά γίνονται εξίσου νόστιμα και στο τηγάνι, με 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Είδον όλας τας παγίδας του διαβόλου να είναι απλωμέναι επάνω εις την γην και είπα αναστενάζων: ποίος άραγε τας προσπερνά, χωρίς να παγιδευθή; Και τότε ήκουσα μίαν φωνήν να μου λέγη: η ταπεινοφροσύνη. Μέγας Αντώνιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ