Ψαρόσουπα

ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1½ κ. κοκκινόψαρο (ή άλλο ψάρι για σούπα)
  • 4 καρότα
  • 6 πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ⅔ φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό, το λάδι, αλάτι και όλα τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και βράζουμε για 30 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια.
  4. Βγάζουμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε στην κατσαρόλα τα ψάρια να βράσουν για 15 λεπτά, προσέχοντας να μη διαλυθούν.
  5. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά, ξαναβάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ τα λαχανικά, ώστε να γίνει η σούπα μας βελουτέ.
  8. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή, συνοδευόμενη από το βραστό ψάρι.
ψαρόσουπα και κοκκινόψαρο βραστό

Καλή Όρεξη!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ