Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ψαρόσουπα
Τι θα χρειαστείτε:
- 1½ κ. κοκκινόψαρο (ή άλλο ψάρι για σούπα)
- 4 καρότα
- 6 πατάτες
- 3 κολοκυθάκια
- 2-3 κλωναράκια σέλινο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ⅔ φλ. ελαιόλαδο
- χυμό ενός λεμονιού
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό, το λάδι, αλάτι και όλα τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και βράζουμε για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια.
- Βγάζουμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε στην κατσαρόλα τα ψάρια να βράσουν για 15 λεπτά, προσέχοντας να μη διαλυθούν.
- Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Σβήνουμε τη φωτιά, ξαναβάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ τα λαχανικά, ώστε να γίνει η σούπα μας βελουτέ.
- Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή, συνοδευόμενη από το βραστό ψάρι.
Καλή Όρεξη!
Πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρόμαστε που σας άρεσε!
ΑπάντησηΔιαγραφή