Γιουβέτσι μανιταριών με κριθαράκι ολικής (vegan)
Τι θα χρειαστείτε:
(για 6-7 μερίδες)
- 400 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης (μπορείτε να βάλετε και απλό)
- 400 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 250 ml λευκό κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. χυμός τομάτας ή κονκασέ
- αλάτι, πιπέρι (μαύρο και καγιέν), μπαχάρι σε σκόνη, κανέλα, γαρύφαλλο σε σκόνη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνω ελαιόλαδο όσο να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, μετά τα μανιτάρια και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Σβήνω με το κρασί και μετά από λίγα λεπτά προσθέτω τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λίγο καγιέν, μια πρέζα κανέλα και γαρύφαλλο, λίγο μπαχάρι και δύο ποτήρια ζεστό νερό.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου