Γιουβέτσι μανιταριών με κριθαράκι ολικής (vegan)

νηστίσιμο γιουβέτσι ολικής με μανιτάρια

Τι θα χρειαστείτε:

(για 6-7 μερίδες)

  • 400 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης (μπορείτε να βάλετε και απλό)
  • 400 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. χυμός τομάτας ή κονκασέ
  • αλάτι, πιπέρι (μαύρο και καγιέν), μπαχάρι σε σκόνη, κανέλα, γαρύφαλλο σε σκόνη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνω ελαιόλαδο όσο να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, μετά τα μανιτάρια και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  2. Σβήνω με το κρασί και μετά από λίγα λεπτά προσθέτω τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λίγο καγιέν, μια πρέζα κανέλα και γαρύφαλλο, λίγο μπαχάρι και δύο ποτήρια ζεστό νερό.
  3. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
νηστίσιμο γιουβέτσι ολικής με μανιτάρια σε χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο

Καλή όρεξη!

Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ