Ρεβύθια λαδερά στη γάστρα με ντομάτες και κρεμμύδια

Δεν θα θέλετε να ξανακάνετε τα ρεβύθια με άλλο τρόπο!

ρεβύθια στον φούρνο με ντομάτα και κρεμμύδια

Τι θα χρειαστείτε:

(για 6 μερίδες)

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 2-3 ντομάτες (ή όσες πάρει)
  • 2-3 ξηρά κρεμμύδια
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό

Εκτέλεση:

  1. Αποβραδίς ή καλύτερα από το προηγούμενο μεσημέρι, μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό.
  2. Την επομένη, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα στρώνουμε στη γάστρα.
  3. Μπήγουμε εδώ κι εκεί τις 4 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες, αλλά ολόκληρες, τα δύο φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170℃ στις αντιστάσεις.
  5. Πάνω από τα ρεβύθια στρώνουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, όσο πάρει ώστε να καλυφθούν σχεδόν τα ρεβύθια μας.
  6. Τέλος, στρώνουμε και τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες πάνω απ'τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, νερό να σκεπάσει τα ρεβύθια και λίγο ακόμη αλατοπίπερο.
  7. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 3-4 ώρες.
ρεβυθάδα στη γάστρα με ντομάτες και κρεμμύδια

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ