Ρεβύθια λαδερά στη γάστρα με ντομάτες και κρεμμύδια
Δεν θα θέλετε να ξανακάνετε τα ρεβύθια με άλλο τρόπο!
Τι θα χρειαστείτε:
(για 6 μερίδες)
- 500 γρ. ρεβύθια
- 2-3 ντομάτες (ή όσες πάρει)
- 2-3 ξηρά κρεμμύδια
- 4 σκ. σκόρδο
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- νερό
Εκτέλεση:
- Αποβραδίς ή καλύτερα από το προηγούμενο μεσημέρι, μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό.
- Την επομένη, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα στρώνουμε στη γάστρα.
- Μπήγουμε εδώ κι εκεί τις 4 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες, αλλά ολόκληρες, τα δύο φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170℃ στις αντιστάσεις.
- Πάνω από τα ρεβύθια στρώνουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, όσο πάρει ώστε να καλυφθούν σχεδόν τα ρεβύθια μας.
- Τέλος, στρώνουμε και τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες πάνω απ'τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, νερό να σκεπάσει τα ρεβύθια και λίγο ακόμη αλατοπίπερο.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 3-4 ώρες.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου