Κέικ βανίλια χωρίς ζάχαρη, ζουμερό και αφράτο...!

Μετά από πολλές αποτυχημένες ή έστω λιγότερο πετυχημένες απόπειρες για ένα νόστιμο κέικ χωρίς ζάχαρη, απολαυστικό, ζουμερό και χωρίς να στερείται τη γλυκύτητα των κλασικών κέικ, σας παρουσιάζουμε την πρώτη συνταγή που κέρδισε τα συγχαρητήρια όσων τη δοκίμασαν. Μαλακή εξωτερική κρούστα, moist εσωτερική υφή, δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! Και φυσικά, περιμένουμε τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας μόλις το κάνετε!

ένα κομμάτι ζουμερό κέικ βανίλιας χωρίς ζάχαρη, δίπλα σε ένα άσπρο φλιτζάνι
ένα κομμάτι ζουμερό κέικ βανίλιας χωρίς ζάχαρη, δίπλα σε ένα άσπρο φλιτζάνι

Τι θα χρειαστείτε:

(για ένα πυρέξ 28x18εκ. περίπου)

  • 6 αβγά
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 350 γρ. βούτυρο
  • 380 γρ. μέλι
  • 360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο, λείο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τα αβγά μας ένα-ένα, να ενσωματώνονται και στη συνέχεια, το αλάτι, τη βανίλια και το αλεύρι κοσκινισμένο, σταδιακά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170℃ στον αέρα.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ή ταψάκι ή φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα μας εκεί.
  6. Ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ και ψήνουμε για 35'-40'.
  7. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το κέικ μας από τον φούρνο να κρυώσει όσο γίνεται περισσότερο.

Καλή απόλαυση!

Έξτρα τιπς:

  • Ελέγχουμε την υφή του κέικ μας μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα μέσα, η οποία πρέπει να βγαίνει καθαρή.
  • Αποφεύγουμε να ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο πριν την ώρα που είναι να βγάλουμε το κέικ μας.
  • Τα κέικ μελιού είναι πολλές φορές νοστιμότερα την επόμενη μέρα (αν γίνεται να μείνουν τόσο...) που έχει απορροφηθεί καλύτερα η περίσσια υγρασία τους.
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ