Κάτι παραπάνω από μια απλή κρεμμυδόπιτα...
Τι θα χρειαστείτε:
- 5 μεγάλα κρεμμύδια
- 250γρ. μανιτάρια
- 6 φύλλα κρούστας
- 100γρ. βούτυρο
- 2 πακέτα μιξ τυριών
- λίγη κρέμα γάλακτος (80γρ.)
- 2 αβγά
- σόγια σως
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρούτσικες φέτες και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ (μισή ώρα +).
- Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, με λίγο ελαιόλαδο, μια γύρα σόγια σως, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν κρυώσουν λίγο τα κρεμμύδια μας, ρίχνουμε μέσα τα τυριά, τα δύο αβγά χτυπημένα ελαφρώς και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200℃ στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και αρχίζουμε να απλώνουμε τα φύλλα μας, αλείφοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο ανά δύο, εκτός από το τελευταίο.
- Ρίχνουμε πάνω στα φύλλα τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού. Διπλώνουμε τις άκρες και τις αλείφουμε με λίγο λάδι.
- Περιχύνουμε την πίτα με λίγη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Έξτρα τιπς:
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μπέικον, αφού το τσιγαρίσετε ελαφρώς σε ένα τηγανάκι. Πηγαίνει υπέροχα!
- Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ και να την φυλάξουμε στο ψυγείο ή να την αφήσουμε μια ώρα πριν το ψήσιμο να ρουφήξει τα λίπη και να νοστιμίσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου