Κάτι παραπάνω από μια απλή κρεμμυδόπιτα...

Τι θα χρειαστείτε:

  • 5 μεγάλα κρεμμύδια
  • 250γρ. μανιτάρια
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 πακέτα μιξ τυριών
  • λίγη κρέμα γάλακτος (80γρ.)
  • 2 αβγά
  • σόγια σως
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρούτσικες φέτες και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ (μισή ώρα +).
  2. Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, με λίγο ελαιόλαδο, μια γύρα σόγια σως, αλάτι και πιπέρι.
  4. Όταν κρυώσουν λίγο τα κρεμμύδια μας, ρίχνουμε μέσα τα τυριά, τα δύο αβγά χτυπημένα ελαφρώς και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200℃ στις αντιστάσεις.
  6. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και αρχίζουμε να απλώνουμε τα φύλλα μας, αλείφοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο ανά δύο, εκτός από το τελευταίο.
  7. Ρίχνουμε πάνω στα φύλλα τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού. Διπλώνουμε τις άκρες και τις αλείφουμε με λίγο λάδι.
  8. Περιχύνουμε την πίτα με λίγη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Έξτρα τιπς:

  • Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μπέικον, αφού το τσιγαρίσετε ελαφρώς σε ένα τηγανάκι. Πηγαίνει υπέροχα!
  • Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ και να την φυλάξουμε στο ψυγείο ή να την αφήσουμε μια ώρα πριν το ψήσιμο να ρουφήξει τα λίπη και να νοστιμίσει.
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ