Τούρτα - παγωτό μερέντα με μπισκότα, χωρίς ζάχαρη!

τούρτα παγωτό μερέντα μπισκότο

Τι θα χρειαστείτε:

(για ένα τσέρκι 25 εκ.)

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη
  • 400γρ. μερέντα χωρίς ζάχαρη (και λίγο ακόμα προαιρετικά για ντεκόρ)
  • 2 συσκευασίες μόρφατ
  • 1 γάλα εβαπορέ πλήρες
  • 4-5 κ.σ. βούτυρο
τούρτα παγωτό μερέντα μπισκότο με αναμένα κεράκια

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τις μόρφατ για λίγα λεπτά να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τη μερέντα.
  2. Θρυμματίζουμε το ένα πακέτο μπισκότα στο μούλτι.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα ώστε να υγρανθούν αρκετά, αλλά όχι πάρα πολύ γιατί θα πετρώσουν στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, απλώνουμε τα μπισκότα μας σε ένα τσέρκι διαμέτρου 25 εκ. και τα πατικώνουμε καλά, να γίνει η βάση μας συμπαγής.
  4. Στερεώνουμε περιμετρικά στο τσέρκι, όρθια μπισκότα πτι μπερ (όσα πάρει) και αδειάζουμε προσεκτικά την κρέμα-παγωτό μέσα. Απλώνουμε και ισιώνουμε με μία σπάτουλα.
  5. Στολίζουμε με σπασμένα μπισκότα και μερέντα και καταψύχουμε για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
  6. Βγάζουμε την τούρτα μας 5-10 λεπτά πριν το σερβίρισμα απ`την κατάψυξη για να κόβεται ευκολότερα.

Καλή απόλαυση!

ένα κομμάτι από τούρτα παγωτό μερέντα μπισκότο
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ