Χυλοπίτες με λευκή σάλτσα μανιταριών

χυλοπίτες με λευκή σάλτσα μανιταριών
Τι θα χρειαστείτε:

(για 4 μερίδες)

  • 400γρ χυλοπίτες (ή άλλα μακαρόνια της επιλογής σας)
  • 300γρ κρέμα γάλακτος
  • 400γρ μανιτάρια (χρησιμοποίησα κατεψυγμένα Βελγίου) ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό για τα μακαρόνια μας. Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και τα μακαρόνια και βράζχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε τις 2 κ.σ. από το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μας να μαραθούν καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέτουμε και 1/4 κούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια μας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια μας τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη και απολαμβάνουμε!

Καλή όρεξη!

Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ