Χυλοπίτες με λευκή σάλτσα μανιταριών
Τι θα χρειαστείτε:
(για 4 μερίδες)
- 400γρ χυλοπίτες (ή άλλα μακαρόνια της επιλογής σας)
- 300γρ κρέμα γάλακτος
- 400γρ μανιτάρια (χρησιμοποίησα κατεψυγμένα Βελγίου) ψιλοκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 3 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό για τα μακαρόνια μας. Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και τα μακαρόνια και βράζχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε τις 2 κ.σ. από το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μας να μαραθούν καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέτουμε και 1/4 κούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια μας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια μας τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη και απολαμβάνουμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου