Λιγκουίνι ολικής με πλούσια σάλτσα αβοκάντο (αλάδωτα + μη)

Το αβοκάντο είναι όχι μόνο πολύ θρεπτικό, αλλά και ιδιαίτερα λιπαρό, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για να αντικαταστήσει το ελαιόλαδο σε περίπτωση αλάδωτης νηστείας, προσδίδοντας πλούσια υφή στο φαγητό μας. Παράλληλα, η λεπτή και ιδιαίτερη γεύση του συνοδεύει τέλεια τα μακαρόνια. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με όποιο τύπο μακαρονιών προτιμάτε, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι αναδεικνύει καλύτερα τους μακρούς τύπους μακαρονιών: σπαγγέτι, λιγκουίνι, κλπ.

Αλλά και για όσους δεν νηστεύουν αλάδωτο, λίγο ελαιόλαδο βοηθάει να δέσει ακόμη καλύτερα η σάλτσα μας.

μακαρόνια λιγκουίνι ολικής με σάλτσα αβοκάντο

Τι θα χρειαστείτε:

(για 2-3 μερίδες)

  • 250 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε μια χούφτα αλάτι και τα μακαρόνια μας. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
  2. Παράλληλα, κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα τους στο μούλτι.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, πιπέρια, αλάτι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε τη σάλτσα μας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω τα καυτά μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.

Καλή όρεξη!

Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ