Νηστίσιμη τυρόπιτα αλά κουρού, με πιπεριά Φλωρίνης και μανιτάρια


Νηστίσιμη τυρόπιτα αλά κουρού, με πιπεριά Φλωρίνης και μανιτάρια
Τι θα χρειαστείτε:

(για μία πίτα μεσαίου μεγέθους)

  • 200ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας (30ml) ρακή ή άλλο λευκό ποτό
  • ¾ κουταλάκι αλάτι
  • 430-450 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200γρ περίπου κίτρινο τυρί τριμμένο νηστίσιμο/vegan
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης
  • 1/2 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε να ενσωματωθεί και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για κανένα 15λεπτο.
  2. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε την πιπεριά και προαιρετικά και τα μανιτάρια (εγώ τα αφήνω όπως είναι, σε φετούλες).
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160℃ στις αντιστάσεις.
  4. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τη μισή ζύμη μας όσο πάει, με τα χέρια.
  5. Βάζουμε το τυρί, την πιπεριά, τα μανιτάρια και λίγο πιπέρι να πάνε παντού, αφήνωντας λίγο χώρο στις άκρες για να κλείσουμε την πίτα.
  6. Σε μια άλλη λαδόκολλα απλώνουμε την άλλη μισή ποσότητα ζύμης και καπακώνουμε την πίτα μας από πάνω με αυτή. Κλείνουμε τις άκρες διπλώνοντας την από κάτω ζύμη.
  7. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε για 45'. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε λίγο ακόμα, μέχρι να ροδίσει όσο θέλουμε.
Καλή όρεξη!

Έξτρα τιπς:

  • Μπορείτε να γεμίσετε την ίδια ζύμη και με οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε: χόρτα, πατάτα, μανιτάρια ή και να την κάνετε αρτύσιμη με φέτα, κ.ά.
  • Το ψήσιμο της πίτας αρχικά σε πιο χαμηλή θερμοκρασία, κάνει το φύλλο πιο μπισκοτένιο.

Η συνταγή για τη ζύμη είναι από εδώ.

Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ