Νηστίσιμη τυρόπιτα αλά κουρού, με πιπεριά Φλωρίνης και μανιτάρια

Τι θα χρειαστείτε:
(για μία πίτα μεσαίου μεγέθους)
- 200ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 200ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας (30ml) ρακή ή άλλο λευκό ποτό
- ¾ κουταλάκι αλάτι
- 430-450 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200γρ περίπου κίτρινο τυρί τριμμένο νηστίσιμο/vegan
- 1/2 πιπεριά φλωρίνης
- 1/2 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε να ενσωματωθεί και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για κανένα 15λεπτο.
- Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε την πιπεριά και προαιρετικά και τα μανιτάρια (εγώ τα αφήνω όπως είναι, σε φετούλες).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160℃ στις αντιστάσεις.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τη μισή ζύμη μας όσο πάει, με τα χέρια.
- Βάζουμε το τυρί, την πιπεριά, τα μανιτάρια και λίγο πιπέρι να πάνε παντού, αφήνωντας λίγο χώρο στις άκρες για να κλείσουμε την πίτα.
- Σε μια άλλη λαδόκολλα απλώνουμε την άλλη μισή ποσότητα ζύμης και καπακώνουμε την πίτα μας από πάνω με αυτή. Κλείνουμε τις άκρες διπλώνοντας την από κάτω ζύμη.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε για 45'. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε λίγο ακόμα, μέχρι να ροδίσει όσο θέλουμε.
Καλή όρεξη!
Έξτρα τιπς:
- Μπορείτε να γεμίσετε την ίδια ζύμη και με οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε: χόρτα, πατάτα, μανιτάρια ή και να την κάνετε αρτύσιμη με φέτα, κ.ά.
- Το ψήσιμο της πίτας αρχικά σε πιο χαμηλή θερμοκρασία, κάνει το φύλλο πιο μπισκοτένιο.
Η συνταγή για τη ζύμη είναι από εδώ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου