Κινέζικο αρωματικό ρύζι μπασμάτι με τόνο και λαχανικά
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δε θα το μετανιώσετε! Και μια μικρή συμβουλή: όλο το μυστικό της επιτυχίας της έγκειται στο τζίντζερ, που αρωματίζει και δίνει πλούσια, εξωτική γεύση! Μην το παραλείψετε!
Τι θα χρειαστείτε:
(για 3-4 μερίδες)
- 2 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 1 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. τόνο κονσέρβα
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- μισό καρότο σε κυβάκια
- μισή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- Σησαμέλαιο
- 4 κ.σ. σόγια σος
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και το ρύζι.
- Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε λίγο σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον τόνο (αφού τον στραγγίσουμε από το λάδι ή νερό της κονσέρβας) για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι μας και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.
- Μόλις μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι βάζουμε και τις πιπεριές, το καρότο, το τζίντζερ, τα μανιτάρια και πιπέρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
- Στραγγίζουμε το ρύζι μας και το προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με τη σόγια σος.
- Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το πράσινο μέρος από το κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου