Κινέζικο αρωματικό ρύζι μπασμάτι με τόνο και λαχανικά

κινέζικο ρύζι με τόνο και λαχανικά στο τηγάνι

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δε θα το μετανιώσετε! Και μια μικρή συμβουλή: όλο το μυστικό της επιτυχίας της έγκειται στο τζίντζερ, που αρωματίζει και δίνει πλούσια, εξωτική γεύση! Μην το παραλείψετε!

Τι θα χρειαστείτε:

(για 3-4 μερίδες)

  • 2 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τόνο κονσέρβα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • μισό καρότο σε κυβάκια
  • μισή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • Σησαμέλαιο
  • 4 κ.σ. σόγια σος
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και το ρύζι.
  2. Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε λίγο σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον τόνο (αφού τον στραγγίσουμε από το λάδι ή νερό της κονσέρβας) για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι μας και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.
  4. Μόλις μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι βάζουμε και τις πιπεριές, το καρότο, το τζίντζερ, τα μανιτάρια και πιπέρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Στραγγίζουμε το ρύζι μας και το προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με τη σόγια σος.
  6. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το πράσινο μέρος από το κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ