Αφράτη ζύμη για Κρέπες
Τι θα χρειαστείτε:
(για 14 μεγάλες κρέπες)
- 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
- 5 φλ. γάλα φρέσκο
- 8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (το αφήνουμε να κρυώσει αφού το λιώσουμε)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι λίγο-λίγο και το αλάτι, μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα καλυμμένο με μεμβράνη.
- Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο (ή λάδι) και το βάζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε 1-11/2 κουτάλα από τον χυλό μας κάθε φορά, και απλώνουμε κουνώντας το τηγάνι για να απλωθεί παντού. Τηγανίζουμε να ροδίσει η κρέπα ελαφρά από κάθε πλευρά (περίπου 1 λεπτό).
- Επαναλαμβάνουμε για όλο τον χυλό.
- Οι κρέπες μας είναι έτοιμες για γέμιση γλυκιά ή αλμυρή!
Καλή επιτυχία!
Έξτρα τιπς:
- Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις κρέπες μας για άλλη φορά, αφού κρυώσουν, βάζουμε ανάμεσά τους εναλλάξ αντικολλητικό χαρτί / λαδόκολλα και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τις καταναλώσουμε τις ζεσταίνουμε λίγο στο τηγάνι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου