Αφράτη ζύμη για Κρέπες

τυλιγμένη κρέπα



Τι θα χρειαστείτε:

(για 14 μεγάλες κρέπες)
  • 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 5 φλ. γάλα φρέσκο
  • 8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (το αφήνουμε να κρυώσει αφού το λιώσουμε)

γλυκές τυλιχτές κρέπες με σιρόπι σοκολάτας, τριμμένο μπισκότο και βατόμουρα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι λίγο-λίγο και το αλάτι, μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
  2. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα καλυμμένο με μεμβράνη.
  3. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο (ή λάδι) και το βάζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  4.  Ρίχνουμε 1-11/2 κουτάλα από τον χυλό μας κάθε φορά, και απλώνουμε κουνώντας το τηγάνι για να απλωθεί παντού. Τηγανίζουμε να ροδίσει η κρέπα ελαφρά από κάθε πλευρά (περίπου 1 λεπτό).
  5. Επαναλαμβάνουμε για όλο τον χυλό.
  6. Οι κρέπες μας είναι έτοιμες για γέμιση γλυκιά ή αλμυρή!

Καλή επιτυχία!

Έξτρα τιπς:
  • Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις κρέπες μας για άλλη φορά, αφού κρυώσουν, βάζουμε ανάμεσά τους εναλλάξ αντικολλητικό χαρτί / λαδόκολλα και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τις καταναλώσουμε τις ζεσταίνουμε λίγο στο τηγάνι.
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ