«Πώς έγινα ορθόδοξος» Τζόναθαν Τζάκσον (Βίντεο)

ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον

Ο Τζόναθαν Τζάκσον γεννήθηκε στις 11 Μαίου του 1982 στο Ορλάντο της Φλόριντα σε μια προτεσταντική οικογένεια. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με την υποκριτική και τη μουσική και σιγά σιγά ανελίχθηκε στο χώρο του κινηματογράφου, με έναν από τους πιο γνωστούς του ρόλους να είναι αυτός στη σειρά "General Hospital" ως Lucky Spencer. Ο ίδιος μιλούσε πάντα ανοιχτά για την πίστη του, και ως έφηβος ακόμα επέλεξε να μην πίνει ή να κάνει ναρκωτικά. Επίσης ήταν υποστηρικτής της αποχής από τις προγαμιαίες σχέσεις. Σε ηλικία 20 ετών ο Τζάκσον παντρεύτηκε την πρώην ηθοποιό της σειράς "General Hospital" (όπου και ο ίδιος έπαιζε), Λίζα Βουλτάγκιο. Μαζί της απέκτησε τρία παιδιά.

Ο Τζάκσον έχει μιλήσει για τον τρόπο που η πίστη του έχει επηρεάσει την επιλογή ρόλων του, σε συνέντευξη που έδωσε στην Entairtainment Weekly το 1999: «Δεν θα συμμετάσχω σε μια ταινία που είναι ένα άμεσο χαστούκι στο πρόσωπο του Θεού. [...] Είμαι ηθοποιός, οπότε πρέπει να υποδύομαι ανθρώπους που πιστεύουν άλλα πράγματα από μένα. Θα ήμουν πρόθυμος να παίξω έναν χαρακτήρα που θα ήταν τελείως άπιστος και αντί-Θεος, αρκεί να μην ήταν αυτό το όλο μήνυμα της ταινίας.»

Το 2012 ο Τζάκσον και η οικογένειά του βαπτίστηκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα ταξίδι του στη Ρουμανία και τη Ρώμη, το οποίο κίνησε το ενδιαφέρον του να μάθει για την ιστορία του Χριστιανισμού.

Στην ομιλία αποδοχής του για το βραβείο 2012 Daytime Emmy Award ευχαρίστησε την Αγία Τριάδα καθώς και τους μοναχούς του Αγίου Όρους. Αργότερα σε συνέντευξή του εξήγησε: «»Αυτοί οι άνθρωποι αφιερώνουν τη ζωή τους στην προσευχή, και δεν προσεύχονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά πραγματικά προσεύχονται για όλους εμάς. Και τότε αυτή η σκέψη πέρασε από το μυαλό μου: με όλη αυτή την καταστροφή, το χάος και την τρέλα που υπάρχει στον κόσμο, αν δεν υπήρχαν οι προσευχές τους, πώς θα ήταν αυτός ο κόσμος; Ένιωσα, προσωπικά, σαν να ήθελα απλά να τους ευχαριστήσω, γιατί αλήθεια πιστεύω ότι οι προσευχές τους σημαίνουν πολλά.»

Στο παρακάτω βίντεο μιλάει ο ίδιος για τη μεταστροφή του στην Ορθοδοξία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να γίνει οριστικά μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


«Δεν έχω παρουσιάσει ποτέ τον Ιησού με έναν τρόπο πωλητή αυτοκινήτων. Δεν πιστεύω σ` αυτό. Δε θέλω να απομακρύνω κανέναν επειδή θα αισθάνεται πιεσμένος. Η πιο θετική επιρροή που είχα είναι οι άνθρωποι να βλέπουν τον τρόπο ζωής που ζω και τον τρόπο που συμπεριφέρομαι στους ανθρώπους. Αν με ρωτήσουν από πού προέρχεται αυτό, θα απαντήσω ότι προέρχεται από τον Χριστό. Και σίγουρα δεν ντρέπομαι γι` αυτό.» - Τζόναθαν Τζάκσον για την πίστη του, 1998.


Πηγή: Wikipedia

Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ