Πατάτες βουτυράτες της γιαγιάς Ανδρομάχης
Τι θα χρειαστείτε:
(για 2-3 μερίδες)
- 6 μέτριες πατάτες
- 4-5 κ.σ. βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις πατάτες μικρές.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι και μπόλικο βούτυρο σε πλασωτέ κατσαρόλα (το λάδι για να μην καεί το βούτυρο) και προσθέτουμε τις πατάτες.
- Τις ανακατεύουμε πού και πού να ντυθούν καλά με το βούτυρο και να παίρνουν χρώμα τοπικά σαν κρούστα.
- Εντωμεταξύ λιώνουμε το σκόρδο. Ξεκινήστε με λίγες σκελίδες και ρίχνοντας στο φαγητό θα αναδυθεί η μυρωδιά του σκορδοβούτυρου και θα αποφασίσετε αν θέλετε να προσθεσετε επιπλέον.
- Αφού οι πατάτες έχουν πάρει χρωματάκι και άρωμα βουτύρου ρίχνουμε το σκόρδο, τρίβουμε πιπέρι και αλατίζουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο βούτυρο. Θέλουμε να μυρίσει το σπίτι!
- Τις βάζουμε σε πυρέξ, ρίχνουμε λίγο νεράκι ίσα να καλυφθεί ο πάτος και ψήνουμε περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200℃ αντιστάσεις.
- Απολαμβάνουμε τις πατάτες μυρωδάτες, ως συνοδευτικό για κρέατα ή απλά με φέτα και σαλάτα!
Καλή επιτυχία!
Έξτρα τιπς:
- Η θερμοκρασία και ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας. Σε φούρνο αερίου χρειάστηκε 1 ώρα στους 180℃, αλλά σε απλό φούρνο ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη θερμοκρασία ή/και περισσότερη ώρα.
- Οι μερίδες που αναφέρονται πιο πάνω αφορούν σε κύριο πιάτο. Αν τις βάλετε για συνοδευτικό μαζί με κάτι άλλο θα βγουν για περισσότερα άτομα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου