Αρακάς κοκκινιστός
Τι θα χρειαστείτε:
(για 3-4 μερίδες)
- 450γρ αρακά κατεψυγμένο
- 1-2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 400γρ τοματοχυμό
- Λίγο κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Γλυκό ή καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να καλυφτεί ο πάτος και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και το μπούκοβο (αν βάλετε) και σοτάρουμε άλλα 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με μια γύρα κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και περίπου μισό λίτρο βραστό νερό και σκεπάζουμε. Βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να φύγει το πολύ ζουμί, περίπου 20-30 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι.
- Δοκιμάζουμε και κατεβάζουμε το φαγητό μας από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με σαλάτα, ψωμί και (προαιρετικά) φέτα!
Καλή επιτυχία!
Έξτρα τιπς:
- Αν έχουμε περιθώριο, αφήνουμε να κάτσει το φαγητό μας πάνω στο σβηστό μάτι. Όσο μένει, τόσο νοστιμίζει! Προσέχουμε βέβαια μη μας κολλήσει από κάτω.
- Ανάλογα τη φωτιά, τις πατάτες, κλπ μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε βραστό νερό για να μαλακώσει όσο θέλετε το φαγητό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου