Αρακάς κοκκινιστός

αρακάς κοκκινιστός με πατάτες

Τι θα χρειαστείτε:

(για 3-4 μερίδες)
  • 450γρ αρακά κατεψυγμένο
  • 1-2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 400γρ τοματοχυμό
  • Λίγο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Γλυκό ή καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)
πατάτες, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, κρασί, αρακάς στον πάγκο της κουζίνας

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να καλυφτεί ο πάτος και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες και το μπούκοβο (αν βάλετε) και σοτάρουμε άλλα 3-4 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με μια γύρα κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και περίπου μισό λίτρο βραστό νερό και σκεπάζουμε. Βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν οι πατάτες.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να φύγει το πολύ ζουμί, περίπου 20-30 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι.
  7. Δοκιμάζουμε και κατεβάζουμε το φαγητό μας από τη φωτιά.
  8. Σερβίρουμε με σαλάτα, ψωμί και (προαιρετικά) φέτα!

Καλή επιτυχία!

Έξτρα τιπς:
  • Αν έχουμε περιθώριο, αφήνουμε να κάτσει το φαγητό μας πάνω στο σβηστό μάτι. Όσο μένει, τόσο νοστιμίζει! Προσέχουμε βέβαια μη μας κολλήσει από κάτω.
  • Ανάλογα τη φωτιά, τις πατάτες, κλπ μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε βραστό νερό για να μαλακώσει όσο θέλετε το φαγητό.
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ