Ψητά μπούτια κοτόπουλου με μουστάρδα και μπαχαρικά
Η πιο απλή και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο, που είναι παράλληλα πικάντικη (κατά βούληση) και για όλα τα γούστα! Προετοιμασία μόλις 5-10 λεπτών, για ένα ζουμερό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα.
Τι θα χρειαστείτε:
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 4 κ.γλ. περίπου μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά, πιπέρι καγιέν και μαύρο, κάρι
Εκτέλεση:
- Καψαλίζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου να φύγουν οι χοντρές τρίχες και ξεπλένουμε λίγο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200℃.
- Μεταφέρουμε τα μπούτια σε ένα ταψί και τα αλέιφουμε με όλα τα υλικά: από ένα κουταλάκι μουστάρδα περίπου στο κάθε μπούτι, λίγο καγιέν, μπόλικη πάπρικα και μαύρο πιπέρι, λίγο κάρι (και ό,τι άλλο μπαχαρικό σας αρέσει: αποξηραμμένο κρεμμύδι ή σκόρδο, κουρκουμά, κύμινο, δενδρολίβανο, θυμάρι, κ.ά.) και μια γύρα ελαιόλαδο στο κάθε μπούτι. Τα πασαλείφουμε καλά.
- Ψήνουμε για 1-1½ ώρα ανάλογα το μέγεθος των μπουτιών και τον φούρνο. Λίγο πριν το τέλος, μπορούμε να γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε με ρύζι, σαλάτα, πατάτες ή ό,τι τραβάει η όρεξή σας!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου