Αφράτη ζύμη για Πίτσα από τον σεφ Jamie Oliver

Τι θα χρειαστείτε:
(για 3 μεγάλες πίτσες)
- 800 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι τύπου 00
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. αλάτι
- 650 ml περίπου χλιαρό νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ανακατεύετε τη μαγιά με μία κούπα από το νερό και αφήνετε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί.
- Αναμιγνύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.
- Ανακατεύετε αρχικά με ένα πιρούνι και όταν αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη αρχίζετε να τη δουλεύετε με τα χέρια.
- Αφού πάρετε μια ωραία, σχετικά μαλακή, λεία ζύμη, τη βάζετε σε μπολ που έχετε αλευρώσει, την αλευρώνετε και από πάνω και την αφήνετε σε ζεστό μέρος (στο φούρνο στους 50℃) για μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στη συνέχεια ζυμώνετε και πάλι λίγο τη ζύμη να φύγει ο αέρας που έχει μέσα και στο στάδιο αυτό μπορείτε είτε να την καταψύξετε τυλιγμένη σε μεμβράνη είτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως.
- Αν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως τη χωρίζετε σε τρία κομμάτια, ανοίγετε με πλάστη τη ζύμη στο πάχος που προτιμάτε και τη γεμίζετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας!
Καλή σας όρεξη!
Έξτρα τιπς:
- Ο Τζέιμι Όλιβερ βάζει και μία κ.σ. ζάχαρη μαζί με τη μαγιά, εγώ πάντα την παραλείπω, γιατί αποφεύγω τη ζάχαρη και βγαίνει εξίσου τέλεια η ζύμη!
- Μπορείτε να απλώσετε στην άκρη της πίτσας σας τυρί κρέμα και να το διπλώσετε πριν την ψήσετε... Απόλαυση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου