Αφράτη ζύμη για Πίτσα από τον σεφ Jamie Oliver

pizza dough
Τι θα χρειαστείτε:
(για 3 μεγάλες πίτσες)
  • 800 γρ. ‏δυνατό αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι τύπου 00
  • 200 γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φακελάκια ‏μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. ‏αλάτι
  • 650 ml ‏περίπου χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύετε τη μαγιά με μία κούπα από το νερό και αφήνετε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί.
  2. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.
  3. Ανακατεύετε αρχικά με ένα πιρούνι και όταν αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη αρχίζετε να τη δουλεύετε με τα χέρια.
  4. Αφού πάρετε μια ωραία, σχετικά μαλακή, λεία ζύμη, τη βάζετε σε μπολ που έχετε αλευρώσει, την αλευρώνετε και από πάνω και την αφήνετε σε ζεστό μέρος (στο φούρνο στους 50℃) για μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Στη συνέχεια ζυμώνετε και πάλι λίγο τη ζύμη να φύγει ο αέρας που έχει μέσα και στο στάδιο αυτό μπορείτε είτε να την καταψύξετε τυλιγμένη σε μεμβράνη είτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως.
  6. Αν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως τη χωρίζετε σε τρία κομμάτια, ανοίγετε με πλάστη τη ζύμη στο πάχος που προτιμάτε και τη γεμίζετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας!


Καλή σας όρεξη!

Έξτρα τιπς:

  • Ο Τζέιμι Όλιβερ βάζει και μία κ.σ. ζάχαρη μαζί με τη μαγιά, εγώ πάντα την παραλείπω, γιατί αποφεύγω τη ζάχαρη και βγαίνει εξίσου τέλεια η ζύμη!
  • Μπορείτε να απλώσετε στην άκρη της πίτσας σας τυρί κρέμα και να το διπλώσετε πριν την ψήσετε... Απόλαυση!
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ