Ομελέτα με ασπράδια αβγών, φέτα και πιπεριά Φλωρίνης

Σας περίσσεψαν ασπράδια αβγών από κάποιο γλυκό ή κρέμα; Να ένας νόστιμος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος να τα αξιοποιήσετε στο πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό σας γεύμα!
ομελέτα με ασπράδια αβγών, φέτα και πιπεριά Φλωρίνης
Τι θα χρειαστείτε:

(για 1 μερίδα)

  • 4-5 ασπράδια αβγών
  • 1/4 από ένα ξερό κρεμμύδι
  • 1/4 πιπεριά Φλωρίνης (βαζάκι)
  • φέτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και τα τσιγαρίζουμε λίγο στο λάδι, να μη ροδίσουν πολύ.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με πιρούνι ή αβγοδάρτη τα ασπράδια να αφρίσουν λίγο, προσθέτουμε τη φέτα διαλυμένη με τα χέρια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι.
  4. Σκεπάζουμε το τηγάνι μας και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ελέγχοντας με μια σπάτουλα την κάτω πλευρά της ομελέτας κάθε λίγο. Θέλουμε να ροδίσει καλά.
  5. Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι.
Καλή όρεξη!

Έξτρα τιπς:

  • Προσοχή στο αλάτι αν η φέτα σας είναι αλμυρή!
  • Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και όλο το αβγό για την ίδια ομελέτα, αλλά σ` αυτή την περίπτωση 2-3 αβγά είναι αρκετά για 1 μερίδα.
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ