Ομελέτα με ασπράδια αβγών, φέτα και πιπεριά Φλωρίνης
Σας περίσσεψαν ασπράδια αβγών από κάποιο γλυκό ή κρέμα; Να ένας νόστιμος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος να τα αξιοποιήσετε στο πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό σας γεύμα!
Τι θα χρειαστείτε:
(για 1 μερίδα)
- 4-5 ασπράδια αβγών
- 1/4 από ένα ξερό κρεμμύδι
- 1/4 πιπεριά Φλωρίνης (βαζάκι)
- φέτα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και τα τσιγαρίζουμε λίγο στο λάδι, να μη ροδίσουν πολύ.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με πιρούνι ή αβγοδάρτη τα ασπράδια να αφρίσουν λίγο, προσθέτουμε τη φέτα διαλυμένη με τα χέρια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι μας και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ελέγχοντας με μια σπάτουλα την κάτω πλευρά της ομελέτας κάθε λίγο. Θέλουμε να ροδίσει καλά.
- Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι.
Καλή όρεξη!
Έξτρα τιπς:
- Προσοχή στο αλάτι αν η φέτα σας είναι αλμυρή!
- Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και όλο το αβγό για την ίδια ομελέτα, αλλά σ` αυτή την περίπτωση 2-3 αβγά είναι αρκετά για 1 μερίδα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου