Φασόλια γίγαντες στον φούρνο της γιαγιάς Ανδρομάχης
Τι θα χρειαστείτε:
(για 5 μερίδες)
- 500γρ φασόλια γίγαντες
- φύλλα από μισό ματσάκι δυόσμου
- λίγο μαϊντανό
- 2 μεγαλούτσικα ξερά κρεμμύδια
- 1 συσκευασία τοματοχυμό (περίπου 400γρ)
- 2 κρασοπότηρα ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Από το προηγούμενο μεσημέρι μουλιάζουμε τα φασόλια μας σε μπόλικο νερό.
- Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε στη χύτρα ταχύτητος με αρκετό νερό για 15-20 λεπτά (από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα), σε μέτρια φωτιά.
- Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπερίτσα αν βάλουμε και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι να σιγοβράζουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά.
- Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 250℃ στον αέρα.
- Μόλις γίνουν οι γίγαντές μας τους σουρώνουμε, κρατώντας λίγο απ`το νερό τους, και τους βάζουμε σε ταψάκι ή πυρέξ μαζί με τη σάλτσα, τον δυόσμο και τον μαϊντανό, έξτρα αλάτι αν χρειάζεται και νερό απ`το βράσιμό τους.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200℃ και ψήνουμε το φαγητό μας για 20'-30', προσθέτοντας απ`το νερό που κρατήσαμε αν χρειαστεί.
Καλή όρεξη!
Έξτρα τιπς:
- Αντί για τοματοχυμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ντομάτες ή κονκασέ ή μίξη αυτών.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου