Μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα τόνου

μακαρόνια πέννες με λιωμένο τυρί και κόκκινη σάλτσα τόνου
Τι θα χρειαστείτε:

(για 4 μερίδες)

  • 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας (έβαλα πένες ολικής άλεσης)
  • 2 κονσέρβες τόνο καπνιστό
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ (400γρ) ή τοματοχυμός
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι, γλυκό μπούκοβο
  • Ελαιόλαδο
  • Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε το σκόρδο με πρέσα.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με το γλυκό μπούκοβο.
  4. Στραγγίζουμε και με ένα πιρούνι κομματιάζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε στο τηγάνι μας μαζί με τον πελτέ.
  5. Τέλος βάζουμε το σκόρδο, την ντομάτα και αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
  6. Στο μεταξύ, μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και τα μακαρόνια. Θα τα βράσουμε τον μισό χρόνο απ` αυτό που λέει η συσκευασία τους.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200℃ στον αέρα.
  8. Στη σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο νερό απ` αυτό που βράζουν τα μακαρόνια.
  9. Μόλις περάσει ο μισός χρόνος βρασμού των μακαρονιών, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  10. Σε ένα μέτριο πυρέξ/ταψί/πήλινο ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια. Στρώνουμε παντού τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και ρίχνουμε και τα άλλα μισά. Καλύπτουμε πάλι με τυρί.
  11. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

Έξτρα τιπς:

  • Ο καπνιστός τόνος δίνει μία τελείως διαφορετική γεύση στο φαγητό μας, να τον προτιμήσετε!
  • Το γλυκό μπούκοβο δεν είναι καθόλου καυτερό, δίνει όμως μια πολύ ωραία γεύση, σαν πάπρικα. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να προσθέσετε και καυτερό μπούκοβο ή έτοιμο καυτερό τόνο.
Σχόλια

...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ