Μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα τόνου
Τι θα χρειαστείτε:
(για 4 μερίδες)
- 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας (έβαλα πένες ολικής άλεσης)
- 2 κονσέρβες τόνο καπνιστό
- 1 κουτί ντομάτες κονκασέ (400γρ) ή τοματοχυμός
- 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκό μπούκοβο
- Ελαιόλαδο
- Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε το σκόρδο με πρέσα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με το γλυκό μπούκοβο.
- Στραγγίζουμε και με ένα πιρούνι κομματιάζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε στο τηγάνι μας μαζί με τον πελτέ.
- Τέλος βάζουμε το σκόρδο, την ντομάτα και αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
- Στο μεταξύ, μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και τα μακαρόνια. Θα τα βράσουμε τον μισό χρόνο απ` αυτό που λέει η συσκευασία τους.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200℃ στον αέρα.
- Στη σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο νερό απ` αυτό που βράζουν τα μακαρόνια.
- Μόλις περάσει ο μισός χρόνος βρασμού των μακαρονιών, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μέτριο πυρέξ/ταψί/πήλινο ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια. Στρώνουμε παντού τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και ρίχνουμε και τα άλλα μισά. Καλύπτουμε πάλι με τυρί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Έξτρα τιπς:
- Ο καπνιστός τόνος δίνει μία τελείως διαφορετική γεύση στο φαγητό μας, να τον προτιμήσετε!
- Το γλυκό μπούκοβο δεν είναι καθόλου καυτερό, δίνει όμως μια πολύ ωραία γεύση, σαν πάπρικα. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να προσθέσετε και καυτερό μπούκοβο ή έτοιμο καυτερό τόνο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου